lördag 25 oktober 2008

dagens julrecept blir någonting någorlunda konstigt men vi har fått en fråga om vi inte kan lägga ut de så här har ni de eran egen favourit kalkonstek





8 portioner
6400 gram kalkonlår, ett urbenat
8 msk grönpeppar
8 msk rosépeppar
salt



  1. Tillagning:
    1. Sätt igång ugnen på 175 grader.

  2. 2. Krossa grönpepparkornen och rosépepparkornen grovt i en mortel.

  3. 3. Salta kalkonsteken och klappa in den med pepparn. Låt nätet sitta kvar på steken annars faller den sönder.

  4. 4. Stoppa in en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i steken.

  5. 5. Lägg steken i en ugnssäker form och stek tills termometern visar 75 grader.

  6. 6. Svep in steken i folie och låt den vila sig 15 minuter innan du tar bort nätet. En hel del av kryddningen försvinner i och med den manövern. Strö på lite mer krossad grönpeppar och rosépeppar om du tycker att det behövs.

  7. 7. Servera varm eller kall.

6 kommentarer:

Anonym sa...

En ovanligt bra blogg.

Billy&Ungens Julblogg sa...

vi tackar:)

Anonym sa...

Klart bra blogg.

Anonym sa...

Detta är sådana detaljer som ingen i framtiden kommer glömma.

Billy&Ungens Julblogg sa...

vi tackar alla snälla läsare

Anonym sa...

men det är ju bara recept på kalkonlåt.. vi vill ju har receptet på en hel kalkon!