söndag 19 december 2010

Julgran och fjärde advent

Just nu står våran fina gran och tinar bredvid tv:n, så fort snön är borta ska den pyntas. Glitter, kulor, lyktor och tomtar, eventuellt några flaggor, och överst en stor, fin makalös stjärna!!!

Så kommer det bli. Just nu brinner fyra fina ljus i staken, och vi inser att det bara är fem dar kvar till jul. Nu ska det bli julstämning för hela slanten, granen är nu pyntad (det har tagit någon timme att skriva det här inlägget) och julpynt hänger längs väggarna i hela huset.

Har ni någon egen liten speciell lösning på julpynt? skriv i kommentarerna och berätta!








Före Efter

Är inte våran gran fin nu?

söndag 12 december 2010

Tredje advent!

Vi får börja med att be om ursäkt för uppehållet i bloggandet, men skribenternas privatliv har tagit allt för mycket tid som kunde spenderats på bättre sätt, t.ex. här.

I vilket fall som helst är det idag tredje advent, och nu knappt två veckor kvar till jul. Snart är det dags även för männen att börja sin julklappshandel, även om kvinnorna förmodligen varit klara sen början av juli. Hur går det för er i julhandlandet? Svara i enkäten bredvid.

Julpyntandet pågår för fullt runt om i gårdarna, och även på vissa ställen i stan, enligt rykte. stjärnor och girlanger, julkrubbor och en och annan tomte dyker upp på de mest konstiga ställen, som ovan på microvågsugnar och bakom tv:n. Det är i alla fall vad skribenterna ägnar sin Advent till just nu.

Ska återigen uttrycka min glädje över årets julkalender som är riktigt bra!!!

Väl mött, och på återseende.

måndag 6 december 2010

vart?

Vi har länge tänkt att skaffa en adventsgran. men den stora frågan är var kan man hugga en själv? jag har funderat och funderat men kommer inte på något bra ställe. nu måste vi ha en gran så det blir snart att köpa en färdig huggen gran. kom gärna med tips. nu ska vi kolla på julkalendern.
ha det juligt!!

torsdag 2 december 2010

Tipp tapp, tippetippetipptapp....

December går vidare i stilla lunk, men redan idag har undertecknad fått synpunkter på mitt julberoende. En av kommentarerna löd "På jul kommer jag vara trött på jul, och det kommer vara ditt fel". Sånt beteende uppmuntras inte, och gör det nästan olidligt för oss julälskare att ens existera. (Vadå inte lyssna på jullåtar?)

I övrigt så måste jag åter igen påpeka att julkalendern i år VERKLIGEN visar potential!!! Så underbart det är att se en kalender där man verkligen längtar till kommande avsnitt! (Skymtade vi t.ex. inte en kommande romans mellan Isadora och Tony idag?)

Bara att hänga på i bloggen, inom kort kommer vi troligtvis redogöra för inskaffandet av adventsgran. Ett äventyr i sig!

Glad advent på er alla glada!

onsdag 1 december 2010

Första December

Första dagen i Vintermånaden nummer ett: DECEMBER!!!

Snön faller enligt uppgift över hela landet, till fördel för alla snöälskare där ute. Idag är dessutom en stor dag på så sätt att Julkalendrarna på tv och radio drar igång med sina första avsnitt, och som oberoende bedömare kan jag väl säga att jag har en riktigt bra känsla inför det här årets Julkalender. Det påminner vid en första anblick om Mysteriet på Greveholm, som ju är en av de bästa julkalendrarna någonsin.

Äntligen har producenterna lagt ner lite energi på julkalendern, skrivit ett hyggligt manus och inte, jag upprepar INTE, gjort något med tecknade figurer eller strumpdockor. Känns bra.
Missat första avsnittet? Du hittar första avsnittet här.

Radions Julkalender är jag inte rätt man att bedöma, men det känns som något man kan lyssna på utan att känna att man slängt bort en kvart i onödan. Lyssna här.

Och så har vi den sista goda nyheten för idag: Julradio.se ligger uppe igen! In och lyssna alla glada!

mvh Linus