torsdag 18 december 2008

här kommer ett måste på julbordet


Bacon och musslor


1 sats



Ingredienser


5 burkar musslor, stora och renodlade

5 pkt bacon, magert


3 msk smör

curry

paprikapulver

salt



Tillagning

Låt spadet rinna av musslor. Låt bacon ligga öppet en stund, då är det lättare att lyfta isär skivorna. Dela dem på längden till tre korta skivor. Vira in musslorna i bacon och fäst med tandpetare. Alla musslor är ju inte lika stora - ta då två små i en skiva.

Hetta upp smör i teflonpanna och lägg i musslorna. Krydda ganska starkt med curry, paprikapulver och lite salt. Stek dem någorlunda gyllene, bara några minuter, och lägg ej över på fat med hushållspapper för att rinna av. utan Lägg dem på ett fat fram till serveringen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmmm det var ju en annorlunda julrätt... kanske provar en annan gång, hinner inte nu i julstressen. :-)