lördag 15 november 2008

Köttbullar



hej nu är det dags för riktigt goda köttbullar


Förberedelsetid: 30-105 min
Färdigt på: 50 min
Ingredienser
250 g fläskfärs
250 g nötfärs
1 någorlunda stor gul lök
1 st ägg
1 dl kaffegrädde
1 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen ingefära
smör till stekning



Gör så här

1. Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs den i smör och blanda med färsen.

2. Riv resten av löken någorlunda fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.

3. Rulla någorlunda stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund, cirka 15-20 minuter.

4. Ta fram köttbullarna och bryn dem med i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför kan man inte bara ha färdig blandfärs?