8 portioner
6400 gram kalkonlår, ett urbenat
8 msk grönpeppar
8 msk rosépeppar
salt
Tillagning:
1. Sätt igång ugnen på 175 grader.- 2. Krossa grönpepparkornen och rosépepparkornen grovt i en mortel.
- 3. Salta kalkonsteken och klappa in den med pepparn. Låt nätet sitta kvar på steken annars faller den sönder.
- 4. Stoppa in en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i steken.
- 5. Lägg steken i en ugnssäker form och stek tills termometern visar 75 grader.
- 6. Svep in steken i folie och låt den vila sig 15 minuter innan du tar bort nätet. En hel del av kryddningen försvinner i och med den manövern. Strö på lite mer krossad grönpeppar och rosépeppar om du tycker att det behövs.
- 7. Servera varm eller kall.
6 kommentarer:
En ovanligt bra blogg.
vi tackar:)
Klart bra blogg.
Detta är sådana detaljer som ingen i framtiden kommer glömma.
vi tackar alla snälla läsare
men det är ju bara recept på kalkonlåt.. vi vill ju har receptet på en hel kalkon!
Skicka en kommentar